Privacyverklaring


Auto- en motorrijschool K. Starreveld
Maaslandlaan 66
6004 GE Weert
is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.
Contactgegevens:
Auto- en motorrijschool K. Starreveld
Maaslandlaan 66
5004GE Weert
www.rijschoolstarreveld.nl
Mail: k.starrveld@home.nl
1. Doel van het Privacybeleid
Auto- en motorrijschool K. Starreveld heeft de privacy van alle (toekomstige) klanten die gebruik maken van de aangeboden diensten hoog in het vaandel staan en zullen deze respecteren. Het vaststellen van deze Privacyverklaring is gebaseerd op de bestaande regelgeving.
2. De klant bepaalt
De klant dient voor het gebruik van zijn (persoons-)gegevens ondubbelzinnig toestemming te verlenen. Wanneer u wordt gevraagd om (persoons-)gegevens te verstrekken, kunt u dit weigeren. Als u ervoor kiest om geen (persoons-)gegevens te verstrekken die nodig zijn om een product of dienst te leveren, zult u dit product of deze dienst mogelijk niet kunnen gebruiken.
3. Wijze van het verzamelen van gegevens
Auto- en motorrijschool K. Starreveld verzamelt op verschillende manieren gegevens over haar klanten. Sommige gegevens worden aan de klant gevraagd, andere worden geautomatiseerd verzameld. Een deel van de gegevens verkrijgen we door vast te leggen hoe u met onze producten omgaat, bijvoorbeeld door het gebruik van technologieën zoals cookies en het ontvangen van foutrapporten of gebruiksgegevens van onze software op uw apparaat. We krijgen ook gegevens van derden.
4. Gegevens die wij verzamelen
a) Naam en contactgegevens. We verzamelen uw voor- en achternaam, e-mailadres, postadres, telefoonnummer en andere soortgelijke contactgegevens.
b) Demografische gegevens. We verzamelen gegevens over u, zoals uw leeftijd, geslacht, land en voorkeurstaal.
5. Met welk doel verwerken wij persoonsgegevens
Auto- en motorrijschool K. Starreveld verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
a. Het verzorgen van uw rijopleiding
b. Het aanvragen van uw theorie examen, tussentijdse toets of examens bij het CBR
c. Het afhandelen van uw betaling
d. Om u te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is voor onze dienstverlening
e. Om u de mogelijkheid te bieden uw gegevens te bekijken via onze webportal.
Auto- en motorrijschool K. Starreveld verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.
6. Bewaartermijnen
Uw persoonlijke gegevens (adres, telefoonnummers, email) worden tot maximaal 1 jaar na het afronden van uw opleiding bewaard. Financiële gegevens, afspraakgegevens, examendata en dergelijke worden voor een periode van 7 jaar bewaard in verband met wettelijke verplichtingen.
7. Delen van persoonsgegevens met derden
Auto- en motorrijschool K. Starreveld verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Auto- en motorrijschool K. Starreveld blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.
8. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Auto- en motorrijschool K. Starreveld en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om uw persoonsgegevens waarover wij beschikken in een computerbestand naar u of een andere, door u genoemde organisatie te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar k.starreveld@home.nl. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.
Auto- en motorrijschool K. Starreveld wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

9. Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Auto- en motorrijschool K. Starreveld neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met Kees Starreveld via k.stareveld@home.nl.

  • Like Ons